Selecteer een pagina

Op jonge leeftijd een autoverzekering afsluiten; is het mogelijk?

Ben je op dit moment tussen de 17 en 20 jaar oud? Dan ben je op papier nog een beginnend bestuurder. Dit betekent dat je pas een paar jaar jouw rijbewijs hebt. Met name de verzekeringsmaatschappijen hechten veel waarde aan een dergelijke ‘titel’. Zij zijn namelijk van mening dat beginnende bestuurders meer risico met zich meebrengen. Puur omdat veel beginnende bestuurders nog niet het gewenste verkeersinzicht hebben.

Als je op jonge leeftijd een autoverzekering af wilt sluiten, brengt dit dan ook een uitdaging met zich mee. Je kunt namelijk niet zomaar een verzekering afsluiten, indien je een beginnende bestuurder bent.

Maak een goede vergelijking

Indien je een jonge bestuurder bent, is het écht van belang om een goede vergelijking te maken. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen ben je bijvoorbeeld helemaal niet welkom, terwijl andere verzekeringsmaatschappijen je met open armen ontvangen. Vul daarom in bijvoorbeeld een online vergelijker jouw geboortedatum en het kenteken van jouw auto in en check bij welke maatschappijen je terecht kunt.

Houd rekening met een forse premie

Als jonge bestuurder word je dus gezien als een beginnend bestuurder. Een bijkomend nadeel is dat je geen schadevrije jaren opgebouwd heeft. Deze twee elementen tezamen zorgen ervoor dat de premie behoorlijk fors is. Een beginnende bestuurder betaalt naar verhouding écht veel meer voor een autoverzekering in vergelijking met oudere bestuurders.

Bij het vergelijken van autoverzekeringen is dit dan ook een belangrijk punt. Let goed op het tarief van de autoverzekering, maar kijk óók goed naar de dekking van de verzekering. Mocht er onverhoopt iets met jouw auto gebeuren, wil je uiteraard wel goed verzekerd zijn.

Durf over te stappen

Heb je uiteindelijk een geschikte autoverzekering gevonden? Dan ga je daar het eerste jaar relatief veel geld voor betalen. Het advies is om in de komende jaren meerdere vergelijkingen te maken. Door meerdere keren over te stappen, kun je namelijk veel geld besparen. Zo is mogelijk een Univé autoverzekering voor jou volgend jaar super interessant. Besteed hier in ieder geval jaarlijks tijd aan, zodat je op den duur veel geld kunt besparen. Als beginnend bestuurder is dat uiteraard altijd mooi meegenomen!

Bekijk ook