BlogKnusse CampingsSicilie

First stop: Camping San Filippo bij Cefalù.

Vlakbij het Siciliaanse kustplaatsje Cefalù ligt camping San Filippo, een kleine camping gerund door het vriendelijke echtpaar Giovanni e Giovanna.

De camping bestaat uit een lange stijle weg die richting het strand loopt. Langs deze weg bevinden zich schaduwrijke plaatsten voor zowel campers en tenten, sommigen met uitzicht op de zee.

We hebben geluk! Er is nog plek op de eerste rij. We parkeren ons rode campertje vlak bij de zee. Een trappetje brengt je direct naar de baai waar je heerlijk kunt zwemmen.

En hoe kun je nou beter wakker worden dan met het geluid van de zee? Je kunt vers brood en heerlijke croissantjes bestellen bij de receptie voor een goed Siciliaans ontbijt. En ze hebben ook een deal met de dichtbij gelegen pizzeria (we raden af of er zelf naar toe te lopen, de weg is druk en gevaarlijk)

De prijzen zijn gemiddeld (wij betaalden 35 euro in totaal voor 1 nacht) Maar dat heeft ook te maken met de positie: Cefalù is inmiddels erg toeristisch en bekend. Bovendien is de ligging direct aan zee het meer dan waard!

Kijk voor meer informatie op: Camping San Filippo

©photos Andrea Margelli