Blog

Op adem komen in Polmone, Umbrië.

Umbrië wordt ook wel de long van Italie genoemd. En dat is niet voor niks, het is een van de groenste zone’s van het schiereiland. In dat groene Umbrië ligt een berg die op zijn beurt Polmone (long) heet. En precies op deze plek begonnen Roos en Niko, een Nederlands stel, in 1989 hun avontuur: een oude en vervallen boerderij omtoveren tot vakantie-appartementen. 

Zo zag het huis eruit, toen Roos en Niko er in 1989 kwamen. Ze waren trouwens helemaal niet van plan een Italiaans bouwval op een berg te kopen. Ze bezochten een oud collega die in dezelfde regio een stuk grond en een bouwval had gekocht. Maar toen ze “de long” eenmaal hadden gezien waren ze meteen verliefd en besloten ze het te kopen.

Alle vakanties waren Niko en Roos in Umbrië te vinden, en stap voor stap werd het huis opgeknapt. Stel je voor: geen water, geen elektriciteit en nog geen weg om naar het huis te komen. Na veel bloed zweet en tranen konden in 1990 de eerste gasten worden verwelkomt. Het was allemaal nog heel simpel maar de gasten waren meteen verkocht: de rust en de natuur maakten het tot een bijna magische plek. En magisch is het tot op de dag van vandaag:

Door de ligging is er altijd een frisse lucht op Polmone, en het uitzicht is adembenemend. Inmiddels wonen Roos en Niko al jaren fulltime in Umbrie en heeft Polmone een flinke vaste klantenkring opgebouwd. Sinds 2008 is er zelfs een zwembad! Je kunt er dus niet alleen van de rust genieten maar ook een frisse duik nemen!

Je kunt kiezen tussen 4 verschillende appartementen: Simpatica, Biblioteca, Camino e Cinema. Wij zitten in Biblioteca. De inrichting is rustiek en simpel, verwacht geen luxe. Nou ja, als je een prachtig uitzicht niet meetelt als luxe tenminste….

Niko en Roos runnen Polmone al die jaren met liefde. De gasten worden helemaal vrij gelaten maar er is ook de mogelijkheid nieuwe mensen te leren kennen en ervaringen te delen.  Zo wordt er iedere zondag avond pizza gebakken onder de bezielende leiding van Niko. Luna wordt al snel aangenomen als assistent pizzaiola en staat de hele avond druk te bakken.

Het resultaat mag er wezen! De ene naar de andere overheerlijke pizza wordt op tafel gegooid.

Na een week in Polmone zijn we inderdaad op adem gekomen. Luna heeft zich prima vermaakt met alle dieren die op Polmone rondlopen: de honden Luna en Kiki, en de kat Lotje. Wij zijn uitgerust en hebben leuke mensen leren kennen. Wat wil je nog meer? Grazie Roos en Niko!

Kijk voor meer info op de website van Polmone!

(Of op facebook)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *