BlogKnusse Campings

Camping Gabicce Monte

Dilemma: het is weekend, het is warm en we willen naar de zee, maar de zee van Rimini vinden we niet geweldig. We rijden dus meer naar het zuiden. Vlak onder Riccione ligt Gabicce Monte, een voor ons nog onbekend dorp. We vinden er een geweldige camping: Camping Gabicce Monte, een hippy achtige plek met spectaculair uitzicht. 

We worden met open armen ontvangen door Paolo, die de camping runt. We vinden een mooi plekje op een van de terrassen en ondertussen vertelt Paolo dat de camping zich in het natuurreservaat van San Bartolo bevindt. Dat is ook te zien, we zijn omringd door prachtige natuur: de bomen, rotsen en de turkoois groene zee laten onze zintuigen accuut tot rust komen. Er is zelfs een tafeltje waar de campinggasten een romantische dinertje kunnen houden, met uitzicht op zee.

Een ruig paadje loopt stijl naar beneden vanaf de camping naar de zee. Het is een soort survival tocht, met touwen om je aan vast te houden en modder. Er is een paar maanden geleden een grote overstroming geweest naar aanleiding van zware regenval. Maar Paolo en zijn personeel laten zich niet uit het veld slaan, en hebben het wandelpad begaanbaar gemaakt.

Beneden is de zee ruig, en helaas ook nogal onrustig, maar we hebben gehoord dat als de zee rustig is het niet onderdoet voor de Caribbiën. Er zijn prachtige stranden waar je heen hun kunt hiken. Een alternatief voor de minder sportieve figuren is het treintje dat je vanaf het dorp Gabicce Monte voor 4 euro naar het strand van Gabicce Mare brengt.

We hebben een heerlijk weekend in camping Gabicce Monte, een perfecte balans tussen relaxen en vertier op loopafstand in het dorp Gabicce Monte. We ontmoeten ook nog personaggio Massimo Pazzaglini, een goede vriend van Paolo en naast marktkoopman inmiddels ook bekende Italiaan die zijn mening en grappen verkondigt op youtube met duizenden volgers. Kortom: een bijzondere plek met bijzondere mensen!

 

2 gedachten over “Camping Gabicce Monte

  1. Hey guys! Nice to find your block! We wish you a nice time!
    Greetings Jessy and Jim ( Ye Banished Privateers) from the same place ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *