Blog

Efesto: huiskamerconcerten in Bologna.

Een (antieke) huiskamer, frescho’s, een buffet, en prachtige muziek. Dit is in het kort Efesto, een project van Matteo, die zijn prachtige huis openstelt voor publiek en muziek. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus je moet er snel bij zijn. Wij waren bij het huiskamerconcert van Ken Stringfellow, onder andere gitarist van R.E.M en The Posies.

Het leuke van Efesto is dat er echt een huiskamer sfeer hangt. Je bent bij iemand op bezoek. Er staat een buffet klaar, en bij de toegangsprijs is een drankje inbegrepen. Iedereen zit met elkaar te praten voor de openhaart. Tot onze verbazing ontdekken we een Nederlands stel dat op vakantie is in Bologna en bij toeval dit evenement had gevonden.

Dan pakt Ken z’n gitaar en begint te spelen. Het stemgeluid neemt af en iedereen luistert. Het mooie is dat Ken zo dichtbij is en de microfoon niet gebruikt waardoor er nog een intiemere sfeer ontstaat. Na een paar nummers komt Giulia erbij, een Italiaanse zangeres die Ken gevraagd heeft samen te jammen.  Ken kruipt achter de piano en samen zingen ze een prachtig country-lied.

Na het concert drinken we een biertje met Ken, hij zegt dat Efesto een van de mooiste locaties is waar hij ooit heeft gespeeld. En als Ken het zegt, dat is het waar!

 

Meer info over Ken Stringfellow en over Efesto. (sstttt niet doorvertellen he? het moet wel een geheime plek blijven!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *