Blog

Camogli, een knus vissersstadje aan de Ligurische kust

Tussen Genova en Portofino ligt het visserstadje Camogli. Net zo mooi als de Cinque Terre maar (gelukkig) veel minder toeristisch. Ooit was Camogli een heuze zeemacht, met een verdedigings toren. Vandaar ook dat de huizen zo hoog zijn, het stadje was relatief rijk.

Wij verblijven in een appartement met prachtig uitzicht op de baai. Je kunt zelfs Genova zien liggen! Maar voor dat uitzicht moet je wel wat doen: Camogli heeft, net als vele Ligurese kustdorpjes, enorme trappen. Dat komt omdat de stadjes op de stijle rotskust zijn gebouwd. Wij moesten bijvoorbeeld 232 treden beklimmen om bij ons huis te komen. Maar…..dan heb je ook wat!

Camogli heeft een knus haventje met flink wat vissersboodjes. Je kunt heerlijk wandelen over de pier richting de vuurtoren. Vooral tijdens de zonsondergang zijn de kleuren oogverblindend!

In de haven ligt ook een hele speciale boot, de boot van de cooperativa pescatori. Op deze boot kun je heerlijke vers gefrituurde vis krijgen. Zo vanuit de zee! Een zakje kost 8 euro maar daar krijg je ook een glaasje wijn bij!

Vanaf het haventje loop je via de boulevard naar het flinke kiezelstrand van Camogli. Het is inmiddels november maar toch kunnen we het niet laten een duik te nemen in het frisse turquoise water…

Na de frisse duik is het tijd voor een aperitivo. Struinend door het dorp ontdekten we een knusse bar in het haventje: La Mancina. Luigi, de eigenaar, legt kussentjes voor ons op het muurtje zodat we direct uitzicht hebben op de bootjes.  De wijn is aan de dure kant maar heerlijk. En Luigi brengt ons bovendien allerlei lekkere hapjes.

Dineren doen we bij Nonna Nina, een echte traditionele trattoria net buiten Camogli. We eten er heerlijke gevulde pompoenpasta en vis antipasti. En natuurlijk beeindigen we de avond met de zelfgemaakte dolci van Nonna Nina: taart met pijnpoompitten creme.

Onze laatste dag in Camogli betrekt de lucht, de herfst is officieel begonnen. En toch vervelen we ons niet. De kleuren van de zee en de donkere wolken zijn fascinerend om naar te kijken. Ciao Camogli, a presto!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *