Blog

Weekendje Milaan

Wist je dat je in een uur van Bologna naar Milaan kunt reizen? De Freccia Rossa bracht ons (met 300 km per uur!) naar de Fashion Hoofdstad van Europa, waar we vrienden opzochten en de stad verkenden!

Onze eerste stop is de Duomo, de grootste Kathedraal van Italie. Je kunt het dakterras beklimmen, maar omdat de rij enorm lang is besluiten we, samen met duizenden duiven, te genieten van het zicht vanaf het plein. Daarna drinken we een heerlijke koffie in de bijzondere  Motta caffetteria, gevestigd in de Galeria Vittorio Emanuele 2, pal naast de Duomo. Probeer ook hun paste di mandorle! (een soort marsepein balletjes)

De duomo is een van de belangrijkste monumenten van Milaan, maar het bijzondere van de stad is de mix van moderne en oude gebouwen. We besluiten het toeristische centrum achter ons te laten en met een antieke tram naar een van de buitenwijken te reizen.

We ontmoeten onze vrienden in de wijk Isola, een enorm bruisend deel van Milaan waar alle culturen door elkaar lopen, en oude en moderne gebouwen harmonisch naast elkaar staan. We eten er een heerlijk ijsje bij Gelateria Borsieri.

Daarna wandelen we door naar de Porta Nuova wijk waar de Bosco Verticale staat, misschien wel het bekendste flatgebouwen van Milaan. Op de balkons van de 110 en 80 meter hoge flats zijn maar liefst 900 bomen geplant!

Cool he? Milaan is echt een super moderne stad. Maar op de een of andere manier is er toch harmonie met de oudere gebouwen. Want na de hyper moderne verticale bosflats komen we terecht bij het historische Castello Sforzesco, gebouwd in de 15 eeuw. Ook mooi!

Kortom, Milaan is zeker een bezoekje (of meer) waard. Onze tip? Kies een wijk en verken deze con calma. Milaan is te groot om in een weekendje te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *