Blog

Gerace: de Dom en de bergamotteria

Gerace is een klein middeleeuws dorpje vlakbij Locri. Omringt door de ruige bergen van de Aspromonte maar niet ver van de zee. Dankzij de strategische ligging was Gerace door de eeuwen heen een belangrijke centrum voor handel en verdedidings doeleinden. Nu is het een vredig dorpje met enkele interessante bezienswaardigheden, zoals het kasteel en de Dom van Gerace,

Deze Concattedrale di Santa Maria Assunta werd gebouwd in de late Byzantijnse periode en werd afgemaakt door de Noormannen. De kerk heeft door de jaren heen flink wat schade opgelopen door aardbevingen en oorlogen maar gelukkig zijn de meest belangrijke onderdelen intact gebleven, zoals de crypte. Een kaartje kost 3 euro.

Na de Dom slenteren we door de kleine middeleeuwse straatjes. Hier en daar lopen wat toeristen.

Dan zien we een bordje “Bergamotteria”. Daar moeten we meer van weten! Het ziet er gesloten uit maar als we het telefoonnummer bellen komt de eigenaar aangesneld. Hij gooit de winkel open en laat ons alles proeven. Bergamot wijn, bergamot likeur, bergamot jam, bergamot kauwgum en bergamot sorbet! Behalve alle producten vind je in de bergamotteria ook alles over de geschiedenis van de citrusvrucht. Een echte must-see voor bergamot fans dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *