Blog

Badolato: het Calabrese dorpje dat ons hart stal

Boven op een berg, vlakbij zee ligt Badolato. Een klein middeleeuws dorpje met zo’n 3000 inwoners. We kwamen er bij toeval terecht toen we de drukte van de kust ontvluchtten op 15 augustus (Ferragosto). Badolato ontving ons met open armen,

Het dorp is op sommige plekken verlaten maar over het algemeen levendig. We horen televisie geluiden en het gerammel van bestek als we rond lunchtijd door het dorp struinen. Iedereen groet ons vriendelijk en natuurlijk scheurt er een Ape door de smalle straatjes.

Op sommige balkons liggen vijgen te drogen en het stikt er van de peperoncini

We voelen ons meteen thuis in Badolato en willen een nachtje blijven! Aangezien er geen camping is in de buurt van Badolato besluiten we een b&b te zoeken. We komen terecht bij Stilla Chiara, Bed and Breakfast van Pinuccio. Een prachtige locatie met meerdere kamers met een spectaculair uitzicht op de bergen en de zee!

Het ontbijt wordt geserveerd op het grote terras en bestaat uit heerlijk vers fruit, yoghurt, brood en vleeswaren en natuurlijk koffie of thee. Penuccio rundt de b&b samen met zijn dochter en vrouw, die de keuken van het restaurant bestiert.

Kortom: een plek om terug te komen! A presto Badolato!

2 gedachten over “Badolato: het Calabrese dorpje dat ons hart stal

  1. Wij komen al 21 jaar in Badolato en vinden het nog steeds geweldig. Sinds we met pensioen zijn wonen we er zelfs 3 maanden per jaar. Zulke aardige mensen en zo’n relaxed leven. Prachtige Ionische zee en binnen 50 km imposante bergen. Geen industrie en geen lucht en/of scheepvaart verkeer dus heel schoon en rustig…… kortom ons 2e vaderland!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *