Blog

Tropea, een mooi toeristisch dorp met een spectaculair strand

Tropea is een van de beroemdste vakantie bestemmingen van Calabrië, en we begrijpen meteen waarom. Het dorpje is prachtig en het strand spectaculair. We namen een duik in het dorp en in de zee!

Het dorp is een wirwar van smalle straatjes, pleintjes en oleanders. Het centrum is heel toeristisch, inclusief de souvenirwinkeltjes en toeristenmenu’s, maar als je links afslaat waar iedereen rechts gaat beland je in het echte Tropea met slagers, bakkers en natuurlijk geparkeerde vespa’s.

Tropea is ook beroemd om zijn rode uien, de tropea-uien. Ze worden in deze zone gekweekt en in de hele wereld geëxporteerd. Ze zijn pittig maar ook een beetje zoet. Heerlijk voor door een tomaten salade!

Niet te missen zijn het panorama plein met uitzicht op het prachtige strand en de turkooizen zee. Natuurlijk moet je hier even een duik nemen!

Ook de zonsondergang is hier spectaculair:

En als je een hapje wil eten is Il Vecchio Forno een goed idee, een traditionele pizzeria die in de zomer tafeltjes in het smalle straatje zet. Heerlijke pizza’s en focaccia’s tussen de Italianen is hier een garantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *