Blog

Reggio Calabria: de bronzen mannen van Riace en watermeloen

Eindelijk zijn we in de hoofdstad van CalabriëReggio Calabria. De stad heeft nogal een ambigue reputatie maar wij gaan zonder vooroordeel op onderzoek uit. Onze eerste ontdekking? De Cocomeraio!

Uitgedroogd en oververhit sjokken we door het centrum. 40 graden en alles is dicht, want het is zondag. Maar dan doemt er een groene oase voor ons op: De Watermeloen-man! Voor 2 euro krijg je een enorm stuk cocomero, precies wat we nodig hebben! Helemaal verfrist gaan we weer op pad. We zijn opzoek naar de Bronzi di Riace, de beroemde bronzen mannen. We vinden ze in het Museo Nazionale della Magna Grecia.

En wat zijn ze mooi! De Griekse bronzen beelden stammen uit 450 v.Chr en werden in 1972 door een sportduiker ontdekt voor de kust van Riace, Calabria. Na allerlei restauraties en omzwervingen hebben ze nu een vast plekje, hier in het archeologisch museum van Reggio Calabria. Een museum dat trouwens sowieso een bezoekje waard is. De ontelbare archeologische schatten zijn op een heel overzichtelijke manier tentoongesteld en ook voor kinderen is het erg interessant. 

Na ons bezoek aan het museum begrijpen we Calabria beter. We struinen door de straten van het moderne Reggio en beklimmen het Castello Aragonese. En we moeten toegeven: het is een elegante stad, Europees bijna.

Dan lopen we richting de boulevard. We hebben een afspraak met Enzo, onze eerste vriend in Calabria, die we op Camping Alfieri hebben leren kennen. Maar deze keer is hij niet in zwembroek maar in uniform! Enzo is namelijk politieagent in Reggio Calabria!

Hij laat ons de politie auto zien en geeft ons enkele tips. De boulevard is een must-see en hij raadt ons aan daar ook de slapen. Een camper-parkeerplaats heeft Reggio namelijk niet.

Dus strijken we neer op de boulevard van Reggio Calabria. De nacht is nogal onrustig omdat Reggio-Calabriers wel van een feestje houden. Moe maar voldaan vertrekken we de volgende ochtend. De stad heeft ons verbaasd, vermoeid en vermaakt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *