Blog

Pizzo: een levendig kustplaatsje met de lekkerste “tartufo”

We zijn in Pizzo, een pittoresk middeleeuws vissersdorp en het geboortedorp van Aurora, collega en vriendin die ik heb leren kennen in Bologna. We zochten haar op en proefden de overheerlijke tartufo di pizzo van haar schoonbroer!

Als we aankomen in Pizzo begrijpen we meteen dat we aan de toeristische kant van Calabrie zijn beland. Buitenlandse nummerborden, blonde vrouwen met korte broeken en sandalen, en obers die je hun restaurant in proberen te praten.

Maar het grappige is dat al het toerisme zich concentreert op het centrale plein van Pizzo. Als je even rechts afslaat waar iedereen links gaat kom je in het “echte” Pizzo terecht: geparkeerde Vespa’s, oude dametjes en waslijnen tussen de balkons van de smalle straatjes. We hebben met Aurora afgesproken op de boulevard, in het lage gedeelte van het dorp.

De boulevard en het mooie strandje met uitzicht op de prachtige zee is het domein van de Pizzitanen. Bij de ijswinkel van Aurora’s schoonbroer, Corallino, proeven we de beroemde tartufo di pizzo, niet te verwarren met de kostbare zwam die onder de grond groeit. Deze truffel is een ambachtelijk product gemaakt van hazelnootijs, chocolade, amarena met binnenin vloeibare pure chocolade. Echt een aanrader!

Na de tartufo wandelen we over de boulevard terwijl de dorpsjongens voetbal spelen op het strandje en de zon langzaam ondergaat. Pizzo heeft ons hart een beetje gestolen en we hopen er nog een terug te komen!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *