BlogKnusse Campings

Paradiso del sub, het snorkelparadijs

Hebben jullie nou alweer het paradijs gevonden? Ja, als je van snorkelen en Caribische taferelen houdt zeker. Deze knusse camping heet Paradiso del Sub en ligt tussen Pizzo en Tropea, en is beroemd om zijn prachtige witte zandstranden en helder blauw water. En eerlijk is eerlijk: de zee is hier echt prachtig:

Je vindt er allerlei soorten vissen en snorkelaars kunnen hun hart ophalen. Maar ook de romantici onder ons zullen zich niet vervelen. De rood-paarse zonsondergang met uitzicht op de Stromboli is ronduit spectaculair.

We hebben op een avond zelfs dolfijnen zien zwemmen. Dus het woord paradijs is niet overdreven. Maar hoe zit het met de camping zelf? Het is een kleine camping, met palen en doeken om schaduw te creëren. De plekken zijn direct aan zee maar er liggen kunstmatige rotsen tussen de kampeerplekken en de zee.

Het dichtstbijzijnde strandje is op 20 meter, het mooie grote zandstrand ligt iets verderop, zo’n 5 minuten lopen. De faciliteiten zijn wat aan de spartaanse kant, de weinige wc’s en douches zijn simpel maar schoon. Let op: de weg naar de camping toe is erg smal en stijl! Maar het is de moeite waard!

Op deze camping leren we Joris en Tiziana kennen, een Nederlands-Italiaans koppel met twee dochters: Nora en Diana. Ze wonen op Sicilië en reizen net als ons met een camper door Italie. Het wordt oer gezellig en Luna vermaakt zich prima met de meisjes. Wie weet gaan we ze ooit opzoeken in Catania!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *