Blog

On the road: een Sagra een een leuk visrestaurantje

Na ons avontuur in Reggio Calabria rijden we verder richting het zuiden. Ons doel is Pentedattilo, een verlaten bergdorpje. Maar voordat we daar aankomen moeten we eerst nog best een eind rijden. Het is warm, 40 graden.Gelukkig is de zee in Calabrie nooit verweg en altijd mooi. Op een willekeurige plek parkeren we onze camper en nemen een duik. Op ons strandje is een klein visrestaurantje, Bellavista heet het. Het ziet er erg leuk en we besluiten er een hapje te eten. Vis risotto en een frittura di pesce. Heerlijk en een prachtig uitzicht!

 

We rijden verder en zien een spandoek: Sagra della melanzane. We zijn dol op sagre, een soort dorpsfeesten met een thema waar je altijd lekker eet. We besluiten een camping in de buurt te zoeken en s’avonds bij de sagra te eten. Vanaf onze kampeerplek  kijken we aarde  zonsondergang met uitzicht op Sicilië en de rokende Etna. Italiaanse families eten op het strand en sommigen nemen nog een duik.

Als we even later met rommelende magen aankomen op het dorpspleintje waar de Sagra wordt gehouden is er geen aubergine te bekennen. Het blijkt dat ze het spandoek van vorig jaar hebben gerecycled zonder het thema te veranderen. Inplaats van aubergine wordt er capra oftewel geit gegeten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *