Blog

Bergamotto: de Calabrese citrusvrucht met cholesterol verlagende eigenschappen

We hebben de bergamotto ontdekt! Deze schattige groende vruchtjes komen oorspronkelijk uit Vietnam en groeien in Eruopa uitlsluitend in de provincie van Reggio Calabria en in Zuid Frankrijk. De Calabrezen brouwen er al eeuwen bijzondere dingen mee. Maar niet alleen de Calabrezen zijn dol op de vrucht. Wist je bijvoorbeeld dat alle parfums ter wereld als basis een etherische olie van bergamotto gebruiken?

ParfumWij zijn tijdens onze reis enorm fan geworden van Bergotto, een soort Fanta maar dan gemaakt van Bergamotto. We komen erachter wie de uitvinder van dit drankje is en zoeken hem op. Antonino Autelitano ontvangt ons op zijn terrein waar het inderdaad stikt van de bergamotto bomen. Hij vertelt dat zijn opa al bergamotto verbouwde en dat hij geinspireerd raakte door de zomerse drankjes die zijn grootouders maakten met puur bergamotto sap gemist met bicarbonaat.

Zijn doel? Bergamotto toegankelijker maken. De vrucht is een mix tussen de sinaasappel en de citroen en is enorm bitter, dus niet veel mensen houden van het pure sap. Hij experimenteerde in de bar van zijn agriturismo en daaruit kwam uiteindelijk het nu al best beroemde drankje Bergotto.

Nog een voordeel: bergamotto verlaagt het cholestorol. Elke dag een een glaasje puur bergamotto sap zou het slechte cholestorol onder controle houden. Kortom: wij zijn bergamotto fan. Nieuwsgierig geworden? Op de website  http://eshop.laspinasanta.com/store/ kun je alles lezen over het drankje en het zelfs online bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *