Blog

Acqua di Friso: plek voor paardenliefhebbers en rustzoekers

In de heuvels van Cropani ligt Acqua di Friso, een agriturismo met enkele kampeerplekken. Luigi, die samen met zijn vrouw Maria Giovanna deze plek runt, vinden we tussen zijn paarden. Hij vertelt dat zijn familie al generaties lang met paarden werkt, en dat zijn broer zelfs op Olympisch niveau springt.

Hij wijst ons de kampeerplekken. Simpel, met overdag schaduw. Een nadeel is de grond, die nogal stoffig is waardoor de camper binnen no time bruin is van binnen. Een goed alternatief zijn de bungalows die je kunt huren, verscholen tussen de pijnbomen.

Luigi weet alles van de omgeving, en kan je allerlei excursies en routes aanraden. Zo kun je bijvoorbeeld paardrijlessen nemen, of een trekking ter paard ondernemen. Daarom willen ze eigenlijk dat gasten minimaal een week blijven, maar helaas hebben we nog veel te zien en houden we het bij twee nachten.

Wel eten we s’avonds op het terras met uitzicht op de vallei en…..het zwembad. Want een Acqua di Friso heeft een heerlijk zwembad met een spectaculair uitzicht. Het eten was lekker, maar wij vonden het wel wat aan de dure kant. Volwassenen betalen 25 euro en Luna 15, voor een redelijk simpel diner (exclusief water en wijn). Vooral voor kampeerders niet echt voordelig. Maar ze staan in een culinaire gids en Luigi en Maria Giovanna werken samen met verschillende koks, zo ook met de Italiaanse TV kok Roberto di Mauro, met wie ze in de toekomst kookcursussen willen organiseren.

Acqua di Friso heeft een enorm territorium dat tot aan de zee rijkt. Ze bieden aan hun gasten dus ook de mogelijkheid naar het strand te gaan, waar je je auto of camper tussen de pijnbomen kunt parkeren. Het is een beschermd natuurgebied en is dan ook erg ruig. Zeker de moeite waard om een dagje door te brengen!

Kortom, Acqua di Friso is een perfecte plek voor paardenliefhebbers en rustzoekers. Wij gaan verder, want rust is heerlijk, maar wij willen zo veel mogelijk van Calabrie zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *