BlogKnusse Campings

Eerste stop: Camping Pineta in Porto Recanati

Een paar jaar geleden kwamen we bij toeval op deze camping in le Marche terecht, en we voelden ons er meteen thuis. Een beetje spartaans maar wel knus, met bijna alleen maar Italiaanse families. En een echt pluspunt: camping plekken direct (ja echt direct!) aan zee.

Camping Pineta ligt direct naast het (moderne) kustplaatsje Porto Recanati en is makkelijk te bereiken vanaf de snelweg (A14). Bijna alle plekken hebben schaduw dankzij de hoge pijnbomen, en als je geluk hebt is er een plekje op de eerste rij, met uitzicht op de turquoise zee.

Maar ook als je op de tweede, derde of vierde rij staat is het prima vertoeven. De zee is altijd dichtbij.Het strand is een mix van steentjes en zand, en het water schoon en helder.

Zoals gezegd zijn er vooral Italiaanse families op deze camping en dat merk je: er wordt veel gepraat, gelachen en gekookt. Lange tafels voor de professioneel opgebouwde caravans (wij noemen het nederzettingen) en nonna’s die de hele dag bezig zijn met het voorbereiden van de lunch en het diner. In de zomermaanden is er “animazione” voor de kinderen, ieder jaar verzorgd door andere mensen. Wij zijn geen enorme fan van animazione, maar Luna vindt het geweldig om s’avonds een dansje te wagen. Zorg wel dat je niet te dicht bij de bar staat, want het geluid is vrij hard. De bar is direct aan zee, en prima voor een cappuccino en een bombolone in de ochtend, maar het eten raden we niet aan.

De minimarket is heel mini, en heeft alleen het broodnodige. Dinsdag, donderdag en zaterdagmiddag komt er een vriendelijke meneer met zijn busje vol met vers fruit en groente. De sanitaire voorzieningen zijn simpel, en lichtelijk gedateerd. Dit jaar was er wel een hele bijzondere gast; een zwaluw moeder heeft haar nest op 1 van de waterbuizen gemaakt, en de campinggasten hebben haar een beetje geholpen. Alle kinderen op de camping komen af en toe de zwaluwbaby bewonderen die absoluut niet bang is.

Na drie nachten op camping Pineta zijn we uitgerust genoeg om weer verder te trekken. Op naar het zuiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *