BlogKnusse Campings

Camping Ripari di Giobbe: een simpele schuilplaats met uitzicht op zee

Onze tweede stop is Campeggio Ripari di Giobbe, vlak onder Pescara. Makkelijk te bereiken vanaf de A14, maar het laatste stukje gaat over een klein hobbelig paadje tussen de olijfbomen. “Ripari” betekent beschutting, of bescherming, en slaat op de baai waar vissers vroeger beschutting zochten tijdens storm of slecht weer. Nu is het een schuilplaats voor verhitte kampeerders.

De baai is prachtig, s’ochtends helemaal leeg. In de loop van de ochtend stroomt het strand vol met buurtbewoners die hun auto tegen een kleine betaling op de camping mogen parkeren. Dit zorgt voor wat onrust op de camping, maar dit is alleen het geval in het weekend. Door de weeks is het veel rustiger.

De kampeerplekken kijken uit op de baai ernaast. Una bella vista, zouden de italianen zeggen. Als we aankomen is de camping bijna helemaal leeg en hebben we ruimte zat. De dag erna (zaterdag) komen er veel weekend kampeerders en is het best een volle boel. Niet alle plekken hebben evenveel schaduw. Maar wakker worden met dit uitzicht is niet slecht:

De sanitaire voorzieningen zijn simpel: een soort bouwvakkers huisjes met een vier wc’s en vier douches.

Om vanaf de camping naar het strand te komen is er een korte stijle weg, en aan het strand zit een bar en restaurant waar je kunt eten met uitzicht op zee. Wij hebben er alleen koffie gedronken en ijsjes gegeten. In de zomermaanden is er animatie in het kleine theater aan het strand, waar vroeger de tunnel van de spoorlijn zat.

Conclusie: een simpele schuilplaats met prachtig uitzicht op zee. Wij vonden het heerlijk! Oh ja, ze hebben trouwens ook kleine bungalows die er heel knus uitzagen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *