BlogKnusse Campings

Camping Alfieri: een bijna paradijs

Na zoveel kilometers vanaf Bologna hebben we behoefte aan een rustige plek waar we een paar dagen op adem kunnen komen. En gelukkig vinden we die: de knusse Camping Alfieri aan de Ionische kust vlak onder Crotone. Via een weggetje door een vreemd vulkanisch landschap komen we bij de camping waar Salvatore ons de plekken laten zien.

“Maar we mogen dus echt op het strand staan?” “Certo!” En zo parkeren we ons campertje na ruim 500 kilometer aan de kristalheldere zee, met een rood zandstrand dat tot aan onze veranda rijkt.

We besluiten vijf nachten te blijven, want dit is wel een heel bijzondere plek. We leren onze buren kennen, Enzo en Francesca die ons meteen uitnodigen voor een diner. Met hen zullen we nog veel avonturen beleven! Ze raden ons aan om de wekker om 5:30 te zetten om de zonsopgang te zien. En dat blijkt de moeite waard:

Een paradijs dus. Minpunten? Ja die zijn er ook. De muziek van de animazione (juli en augustus) is nogal hard, en gaat door tot 00:30. Niet alle plekken hebben even veel schaduw, en niet alle plekken kijken uit op zee, maar er is zoveel ruimte dat je zelf kunt kiezen op basis van je prioriteiten.

De sanitaire voorzieningen zijn simpel maar schoon:

Wij voelen ons helemaal thuis op camping Alfieri, en we blijven dus ook even hangen. Gelukkig zijn er ook allerlei interessante dingen te zien in de omgeving, dus stay tuned!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *