Vintage en cappelletti in Lugo

Als je van Bologna naar Ravenna rijdt kom je langs Lugo, een klein maar fijn plattelands dorpje met een bijzonder plein en een imponerend monument uit de jaren dertig. Twee keer per jaar vindt hier het evenement “Vintage per un giorno” plaats. Zo’n 200 kraampjes met antieke snuisterijen en retro kleding bekleden dan het hoofdplein van Lugo. Daar moesten we bij zijn!

res_3819_blog

Zodra je het centrum van Lugo binnenkomt zie je twee dingen: het kasteel en het grote monument voor Francesco Baracca (een piloot tijdens de eerste wereld oorlog). Tussen deze twee historische bouwwerken hangen en liggen knal gele regenjassen, LP’s en hier en daar een oude koffer. Het is duidelijk: we zijn  hier bij een echte vintage markt.

res_3800_blog res_3830_blogres_3788_blogNatuurlijk duiken we meteen de bergen kleding in. Er is echt van alles! Van goedkope rommel tot unieke design stukken uit de jaren zestig.

res_3807_blogres_3803_blog

res_3844_blogHele families struinen langs de kramen, en er wordt uitgebreid gepast en gediscussieerd maar ook vol op van het oktober zonnetje genoten.

res_3823_blog res_3824_blogEn natuurlijk ga ook ik los. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze geniale jurk uit de jaren zestig?

img_8722Uiteindelijk krijgen we honger van al die vintage, en besluiten we cappelletti te gaan eten, een specialiteit van deze regio. Gelukkig weet onze amico Gabri wel een goed plekje, een trattoria net buiten Lugo waar we een heerlijke tris di pasta eten! Buonadomenica!

img_8715

Een gedachte aan “Vintage en cappelletti in Lugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *