Blog

Pianofortissimo: Internationaal pianofestival op een magische locatie

IMG_5124

Een van de mooiste plekjes van Bologna, de binnenplaats van het Archiginnasio, vult zich met de klanken van Bach, Beethoven, Brahms, Chopin en andere grootmeesters. Sinds 2013 vindt hier het Pianofortissimo festival plaats, een reeks concerten uitgevoerd door talentvolle pianisten van over de hele wereld.IMG_5122-1

IMG_5126

Zoals Anna Tsybuleva, de winnares van het Leeds Concorso 2015. De Russische pianiste begint de avond met Bach. Het is 21:00, en de schemer begint te vallen. Naast de klanken van de piano horen we het schrille gefluit van de Bologense zwaluwen boven ons hoofd, en de atmosfeer is bijna magisch. Anna Tsybuleva is goed, erg goed, maar de locatie maakt haar nog beter.

ape18
foto: Veronica Fornasari

Na Bach is het tijd voor Beethoven, en daarna Schubert het inmiddels al bijna donker. De zwaluwen hebben plaats gemaakt voor de sterren. Anna speelt en wij dromen weg, Brahms en  tot slot Liszt. Het was een prachtige avond.

ape12
foto: Veronica Fornasari

Het Pianofortissimo is een echte aanrader, voor de klassieke muziekliefhebber maar ook voor de leek die wil genieten van historische muziek, op een historische locatie. Elk concert kost 15 euro, en de ondersteunt met je bijdrage de culturele organisatie die dit festival mogelijk maakt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *