Geen categorie

La Vespata di Bologna!

RES_3538 copiaRonkende motoren en de geur van benzine: Bologna maakt zich op voor de 19e Vespata. Vespata? Ja, Vespa’s je kent ze wel, de beroemde Italiaanse scooter die na de tweede oorlog de hele wereld veroverde! Tien Bolognese vrienden begonnen negentien jaar geleden met deze dol dwaze scooter parade, en inmiddels doen er jaarlijks zo’n driehonderd Vespa’s mee.

RES_3550 copiaRES_3569 copia

RES_3555 copia

We babbelen even met de organisatoren, twee vrienden van het eerste uur en Vespa-gekken.  Ze vertellen dat het als grap begon, de tour door de stad, de “doop” bij hun stamkroeg/osteria Ciccio en de lunch en parcours in de heuvels vlakbij Bologna. En eigenlijk is er niks veranderd in die 20 jaar, nou ja, behalve het aantal deelnemers dus!

RES_3592 copia

Ondertussen druppelen er steeds meer deelnemers binnenRES_3596 copiaRES_3603 copiaRES_3556 copiaDan wordt het startsein gegeven en brommen de Vespa’s het oude stadscentrum in. Luid toeterend rijden ze langs de oude arcades van Bologna.

RES_3638 copia

Om vervolgens “gedoopt” te worden bij bar Ciccio.

RES_3650 copia RES_3687 copia RES_3674 copiaConclusie: De Vespata is een dol dwaze parade, waar je als echte Vespa-lover minstens een keer in je leven aan mee moet doen!

Een gedachte over “La Vespata di Bologna!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *