Blog

Vongole: van de zee tot op het bord!

Je kunt natuurlijk naar een visrestaurant om een lekker bordje spaghetti alle vongole te eten,  maar het is natuurlijk veel leuker om ze zelf te vangen! Dit weekend waren we bij vrienden in Pinarella, een klein (maar toeristisch) kustdorpje aan de Costa Romagnola, zo’n anderhalf uur rijden vanaf Bologna. En laat onze vriend Salvatore nou toevallig een geduchte vongole visser zijn!

IMG_4176De mannen gaan meteen aan de slag. Gewapend met twee emmertjes turen ze geduldig naar de zeebodem. Gelukkig is het water erg schoon en al gauw hebben ze hun eerste vongole te pakken!

IMG_4178 IMG_4177Ook de twee bimbe helpen mee. “Attenti per i granchi!” roept Luna “Kijk uit voor de krabben”

IMG_4180 IMG_4182 IMG_4181Als de mannen tevreden zijn met hun vangst selecteren ze de beste vongole en is het tijd om richting huis te gaan!

IMG_4179Eenmaal thuis worden de vongole goed gewassen en gekookt. Salvatore besluit er een heerlijke risotto van te maken.

IMG_4193 IMG_4195Mmmmm, eigen gevangen vongole smaken heerlijk! Luna likt haar lepel erbij af.  Buon appetito! 

IMG_4194

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *