Blog

Magic in the sky: Het Internationale Vlieger Festival van Cervia. Part 1

IMG_3734

Tien dagen per jaar verandert het langgerekte strand van Cervia in een gekleurd spektakel: Honderden vliegers van over de hele wereld komen samen om hun schoonheid te vieren. Grote vliegers, lange vliegers, kunstzinnige vliegers en angstaanjagende vliegers sieren het zeezicht. Wij namen natuurlijk een kijkje!

IMG_3713Zodra we in de buurt van Cervia zijn hebben we de tomtom niet meer nodig. Tientallen gekleurde puntjes aan de horizon wijzen ons de weg naar het festival. Luna weet niet waar ze moet kijken: Een uil! een inktvis! Kijk mama, een walvis!!!

IMG_3710

IMG_3731

Het festival is ooit begonnen in 1981 en is uitgegroeid tot een van de grootste vliegerfestivals ter wereld. Het weer is perfect vandaag: zonnig maar met veel wind.

IMG_3716

IMG_3717

IMG_3712

De walvis is meteen onze favoriet, trots en kalm zweeft hij tussen zijn vlieger vrienden. We lopen zo dicht mogelijk naar hem toe en raken aan de praat met zijn eigenaar: Sven. Sven komt uit Duitsland en doet al dertig jaar mee aan het Cervia vlieger festival. Hij vertelt dat zijn Walvis uit Nieuw Zeeland komt en wel 33 meter lang is, net als een echte volwassen walvis!

IMG_3732

IMG_3711

Dat maakt dit festival speciaal: gepassioneerde vlieger-fans van over de hele wereld komen samen en vormen tien dagen lang een hechte familie. Ze slapen, indien mogelijk, in tentjes op het strand, dichtbij hun vliegers en drinken s’avonds wijn rond het kampvuur. Over wijn gesproken: van al die vliegers hebben we honger en dorst gekregen! Gelukkig hoeven we alleen de heerlijke lucht van verse vis te volgen. Morgen deel twee van ons vlieger avontuur: from Cervia with love!

Meer info? http://www.festivalinternazionaleaquilone.com/web/

(Website in het Italiaans)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *