Blog

Nina maakt piadina

Afgelopen weekend gingen we bij vrienden eten. Vabene la piadina? vroegen ze ons. Een piadina romagnola, de naam zegt het al, is een typisch product uit Romagna. Simpel gezegd: het is een soort broodpannenkoek die je kunt vullen naar believen. Een klassieker is bijvoorbeeld de piadina met squacquerone (een soort verse kaas) e rucola. Iedere regio heeft bovendien zijn eigen soort piadina. Zo is die uit Riccione subtiel en knapperig terwijl de de piadines in het binnenland vaak dikker zijn.

piadina-romagnola-by-lsantilli-fotolia-750x500Hoe dan ook, wij gaan onze eigen piadina maken. Mari Jose had het deeg al klaar maar legt ons uit dat ze er bloem, water, olijf olie en lievito madre (zuurdesem) in heeft gedaan. Daardoor wordt de piadina lekker licht verteerbaar.

IMG_3355We rollen het deeg uit, als echte sfogline. We maken subtiele piadines, net als in Riccione.

IMG_3356

IMG_3353 IMG_3354

 Daarna gaan ze op de plaat. Met een vork drukken we de bobbels plat, en binnen een mum van tijd is de piadina gaar!

IMG_3357Je kunt ze beleggen met wat je wil, maar wij kiezen voor een klassieker: squacquerone en prosciutto crudo. Buon apetito! (Ik geloof dat Luna en Stella het ook lekker vonden 🙂

IMG_3358 IMG_3360

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *