Blog

Skiën bij Bologna!

Bij Bologna denk je al snel aan lekker eten, maar niet veel mensen weten dat je er in de buurt  ook prima kunt skiën. Hoewel, de Italianen weten dat best. Corno alle Scale is namelijk een prima alternatief voor de dure, en drukke Alpen. Eerlijk is eerlijk, echte skiërs vinden de Alpen fijner, maar ook dit landschap is prachtig en de rust en stilte zijn ook wat waard!

CAM03068Na zo’n 1,5 uur rijden vanaf Bologna, richting Pistoia begint het al wit te worden. Het landschap ademt winter en de dorpen die we door rijden zijn gericht op wintersport, zonder hun authenticiteit te verliezen.

IMG_2567Corno alle Scale ligt op zo’n 1945 meter hoogte. Als we bij een piste parkeren zien we enkele skiërs voorbij zoeven over de krakende sneeuw. Het is net vers gevallen, en dat hoor je!

IMG_2571CAM03074

We besluiten een kleine wandeling langs te piste te doen. Ons doel is de rifugio (letterlijk schuilplaats, oftewel berghut) die boven aan de piste ligt. Alle skiërs kijken ons een beetje gek aan maar wij stappen vrolijk door. Hier en daar zakken we flink weg in de verse sneeuw, maar het uitzicht is spectaculair!

IMG_2583 IMG_2579Eindelijk zien we de rifugio Le Malghe liggen! Gelukkig is hij open, en worden we met open armen ontvangen. Zelfs als blijkt dat we geen contant geld bij ons hebben (pinpas werkt hier niet) mogen we toch gewoon een bordje pasta eten, en het geld later pinnen en bij een in de vallei gelegen café achterlaten! Che carini!

IMG_2581 CAM03079

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *