Blog

Poffertjes van ome Tom

We zijn twee weken in Amsterdam en dus wilde ik mijn Italiaan onderdompelen in het Hollandse leven. ‘En wat is er nou Hollandser dan poffertjes?’ dacht ik, toen ik Andrea meenam naar de poffertjes kraam op de Dappermarkt. Maar ome Tom hielp me meteen uit de droom: poffertjes komen oorspronkelijk uit Frankrijk!

CAM02826

Ome Tom weet namelijk heel veel over eten. Hij is jaren kok geweest totdat vorig jaar zijn contract niet meer verlengd werd en hij iets anders moest verzinnen. Hij besloot zijn eigen poffertjes kraam in elkaar te timmeren en staat nu (bijna) iedere dag op de Dappermarkt met zijn verse poffertjes.

CAM02813

Andrea is erg nieuwsgierig en gelukkig is ome Tom niet te beroerd om Andrea een snelcursus poffertjes bakken te geven: ‘Kom maar binnen hoor!’ roept hij enthousiast. Hij laat zien hoe je het beslag in de poffertjespan spuit en ze na een tijdje voorzichtig ‘omwipt’. Andrea wil het graag proberen, en blijkt een natuurtalent!

CAM02816 CAM02817

Ondertussen vertelt ome Tom over de oorsprong van de volgens ons zo oer Hollandse poffertjes. Ze komen volgens hem uit Frankrijk en werden profiterole genoemd, maar dat was lastig uit te spreken voor de Hollandse banketbakkers, en dus werd het ‘poffertjes’.

CAM02823

Andrea is ondertussen klaar met omwippen, en dus is het tijd om ze te proeven! Z’n eerste eigengemaakte portie poffertjes, met een klontje boter en poedersuiker smaken heerlijk! Bravo Andrea, en bedankt ome Tom!

CAM02822

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *