Blog

Casablanca en mooie vrouwen onder de sterren

ilcinemaritrovatomanifestoHet is zomer en dus is Piazza Maggiore weer omgetoverd tot een romantische openluchtbioscoop. Cineteca presenteert er iedere avond rond 21:30 een filmklassieker, door henzelf gerestaureerd. Gisteravond was het tijd voor Casablanca, de filmhit uit 1942 van Michael Curtis met in de hoofdrol de prachtige Ingrid Bergman.

IMG-20150629-WA0008ingrid_portfolio

En wie kan die film nou beter introduceren dan haar dochter, ex-model en kopie van haar moeder Isabella Rosselini! (Zelf ook best beroemd trouwens)

isabella-rossellini-colour-4Isabella is inmiddels in de zestig maar zoals de Italianen zeggen “die jaren draagt ze goed”. Niet strakgetrokken of opgepompt zoals veel ex-diva’s (lees Sophia Lauren) maar stralend en stijlvol bestijgt ze het podium. Ze lijkt zo erg op haar moeder dat ik even in de war raak: is Ingrid Bergman opgestaan uit de dood? 267261-thumb-full-isabella_rossellini_al_cinema_ri Vol passie vertelt Isabella over haar moeder en de anekdotes die ze haar vertelde over de filmset van Casablanca. Na haar introductie start eindelijk de film, die ik tot mijn grote schaamte, nog nooit gezien had. Maar achteraf was ik daar blij om. Hoe mooi is het om zo’n filmklassieker voor het eerst te zien op een groot scherm onder de sterren op piazza Maggiore.

movies casablanca ingrid bergman 1280x1024 wallpaper_www.wallpaperno.com_44

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *