Blog

Zwembad met zeezicht

We besluiten dat we naar zee willen. Vanaf Bologna kun je twee kanten op: Liguria of Rimini. Liguria is mooier, maar Rimini dichterbij en bovendien authentieker. Hoe gek het ook klinkt. Italianen gaan op vakantie naar de Riviera, inclusief Rimini. Dus daar vind je de echte Italiaanse vakantie sfeer.

tunnelWe komen uiteindelijk terecht in de buurt van Pesaro, onder Rimini. Een officiele doorgang is er niet, wel een verlaten spoorkanaal. Boven de tunnel staat “Lasciare pulita la spiaggia” oftewel “Het strand schoon houden”. Daarom houd ik zo van Italië, het lijkt een ongeorganiseerde chaos maar stiekem hebben ze hun eigen ludieke regels.

We komen uit op een bijna verlaten strandje. Luna vindt de zee een beetje eng, en dus regelen we een zwembad met zeezicht.

IMG_20140818_132136Na een lange luie dag onder de parasol hebben we honger gekregen. We gaan op zoek naar vis. In een restaurant, welteverstaan. We vragen twee oude, gebruinde heren om advies. “La Cozza Amara!!!” roepen ze in koor. Helaas blijkt de Bittere Mossel dicht. Gelukkig zit even verder op, midden in de haven, la Baita. Een visrestaurant met uitzicht op bootjes.

IMG_20140818_195532En dat niet alleen, het eten is er heerlijk! Voor een redelijke prijs eten we ravioli allo scoglio, spaghetti alla carbonara di mare, en een pan vol cozze e vongole. Een echte Italiaanse plek, met Italiaanse gasten en Italiaans eten! Buonissimo!

IMG_20140818_200110 IMG_20140819_105758

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *