Blog

Magie op piazza Maggiore

Bologna is de stad van magie. Verborgen echo’s, middeleeuwse torens en reuze zeepbellen. Op piazza Maggiore voel ik me net een klein meisje. Likkend aan m’n citroenijsje huppel ik tussen de kapot spattende reuze bellen door.

IMG_20140515_183547Ik ben niet de enige. Om mij heen graaien opgewonden kinderhandjes naar de zwevende bellen. Als het lukt ze kapot te prikken volgt een schaterlach die wordt weerkaatst over het plein.

IMG_20140515_183315-1Even verder op staan oude mannen te discussiëren over politiek. Om te zorgen dat ze niet allemaal door elkaar schreeuwen heeft er een een krukje meegebracht, als iemand iets te zeggen heeft moet hij op het krukje gaan staan.

IMG_20140515_174742-1Als ik niet beter zou weten zou ik denken dat ik in een film ben beland. Ik neem nog een likje van mijn gelato al limone. Magie op piazza Maggiore…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *