Blog

De jongens van Novanta.

Dat Novanta een tof project is begrepen we meteen. Maar waar komt het vandaan? En wat is precies het plan? We dronken een lekker wijntje met Leonard Crijns (26) en Mart Hijmans (28), twee van de drie initiatiefnemers van Novanta, en vroegen hen het hemd van het lijf.

MAR_6619Het begon allemaal met een droom van Igor, de derde initiatiefnemer die momenteel in Nederland is. Hij is half Italiaans en wilde heel graag een hotel starten in Italië. Hij had zelfs al een oud kunstenaarsdorp op het oog. Igor had geen ervaring met het hotelwezen en ging op zoek naar mogelijke partners. Leonard was net klaar met de hotelschool en stond te trappelen om een nieuw project. Leonard introduceerde op zijn beurt Mart, zijn vriend en een goede kok. Met z’n drieën gingen ze om de tafel zitten, en na vele kopjes koffie kwam het idee een pop-up hotel te starten.

MAR_6580De locatie werd Borgho di Gello, een oud kunstenaarsdorp op een berg in de buurt van Arezzo. Gebouwd in de 11e eeuw en tot in de jaren 50 een boerendorp. Daarna raakte het in verval. In 2004 kocht een kunstenaar het hele dorp om er een kunstenaars commune van te maken. Helaas kon hij er maar kort van genieten want na een maand overleed de kunstenaar en stond het dorp opnieuw leeg.

MAR_6571

Tot nu dus. De jongens van Novanta zijn vast besloten het dorp een nieuw leven in te blazen. Drie zomermaanden lang gaan ze hier een hotel runnen. Het motto: barefoot luxury. Luxe met een rauw randje, zeg maar. Gasten kunnen bij Novanta het echte Toscane beleven en tegelijkertijd onbezorgd vakantie vieren.

MAR_6632

Klinkt natuurlijk lekker, die blote voeten luxe, maar wat betekent het in de praktijk? Leonard legt het even uit: Bij Novanta kan de gast rekenen op persoonlijke aandacht en goede service. Tegelijkertijd biedt Novanta een breed scala aan activiteiten aan die de gast de mogelijkheid geven zich onder te dompelen in de Toscaanse cultuur. Je kunt bijvoorbeeld Truffels gaan zoeken met Nicolo. Of de oude boerderij van Fabrizio bezoeken waar hij zijn eigen salumi en prosciutti maakt.

MAR_6657

Bovendien koken de jongens zoveel mogelijk met locale producten. Vlees van Fabrizio, wijnen van een cantina uit Arezzo, truffels van Nicolo, grappa van buurman Franco. Eten gaat hier op z’n Italiaans: met lange tafels en goede producten.

MAR_6674

IMG_20140509_223246

Ook natuur en cultuursnuifers kunnen hier hun hart op halen. Als je de berg afloopt kom je vanzelf bij de rivier de Corleone. Op de ruige rotsen kun je heerlijk relaxen of een avontuurlijke klimtocht ondernemen.

MAR_6723

MAR_6732

Voor de cultuurliefhebbers is er Poppi, een klein idyllisch burchtdorpje, Arezzo, het klooster van Verna, het klooster van Camaldoli en het geboortehuis van Michelangelo. Bovendien zijn de jongens van Novanta druk bezig met het organiseren van allerlei culturele evenementen in het hotel zelf. Zo zullen er in samenwerking met Eye filmavonden gehouden worden en gaan verschillende Nederlandse kunstenaars hun werk tentoonstellen in de borgho.

MAR_6742

Zoals gezegd: Novanta duurt maar negentig dagen. Dont miss it! Als je er bij wil zijn kun je reserveren via: http://www.novanta90.com/

Wij vonden het zeer de moeite waard!

MAR_6547

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *