Blog

Ontbijten bij: La Scuderia van Bologna

Het is weer tijd voor een Bolognees ontbijtje. Deze keer gaan we naar la Scuderia, een bar in hartje centrum waar traditiegetrouw veel studenten komen. Over de kwaliteit van de producten wordt getwist maar de sfeer wordt geroemd. We namen de proef op de som.

MAR_4531De plek is bijzonder. Ooit stonden hier paarden te briesen in hun stallen, nu zitten er groepjes studenten nippend aan hun koffie. We beginnen met een cappuccino en daarbij mag natuurlijk de croissant niet ontbreken. Ik neem er 1 met Nutella en Andrea gaat voor de bombolone, een mierzoete donut met creme. De cappuccino is niet erg bijzonder. De prijs is daarentegen laag: 1 euro. Bovendien krijgen studenten 10% korting.

MAR_3485De croissant is oud, de bombolone een beetje droog. Het is duidelijk, voor de kwaliteit hoef je hier niet te komen.

MAR_4529We raken aan de praat met twee studenten aan het tafeltje naast ons. Claudia en Thomas komen uit het noorden van Italië, uit Trentino. Claudia studeert medicijnen in Bologna en Thomas is hier om zijn Italiaans te verbeteren. Want waar zij vandaan komen wordt overwegend Duits gesproken.

MAR_4536Waarom ze bij de Scuderia zitten? Simpel: Scuderie is altijd open, goedkoop, centraal en gezellig! Wij zouden het niet beter samen kunnen vatten!

 

 

 

2 gedachten over “Ontbijten bij: La Scuderia van Bologna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *