Blog

Vecchia Scuola Bolognese: De pastaschool van mama Spisni

Tortellini, tagliatelle, ravioli. Bologna is de stad van de verse pasta, oftewel La Sfoglia. En de beste verse pasta vind je natuurlijk bij la mamma thuis. En bij La Vecchia Scuola Bolognese.  Maar dat is eigenlijk ook een beetje bij la mamma thuis. Bij mama Alessandra Spisni wel te verstaan.

MAR_4195

Zij heeft ruim twintig jaar geleden een verse pasta-school opgericht. Ze merkte namelijk dat de traditie van de huisvrouw die zelf pasta maakt aan het uitsterven was. Mede dankzij de emancipatie werkten vrouwen steeds meer buitenshuis en hadden geen tijd of zin om nog zelf pasta te maken.

MAR_3964

Alessandra was niet zo maar een huisvrouw. Ze komt uit een familie waarin de vrouwen al een paar generaties professioneel kookten. Haar oma was bijvoorbeeld een van de eerste vrouwelijke chef koks van Bologna. De pasta school is en was dan ook echt een familie bedrijf. Behalve door Alessandra en haar twee broers Fausto en Alessandro wordt de scuola gerund door dochter Stefania en haar man.

MAR_4072

Je kunt bij Vecchia Scuola Bolognese een basiscursus voor beginners volgen. Er komen koks vanuit heel Italie naar de Vecchia Scuola. Voor hen is er de professionele cursus.

MAR_4034

MAR_3958

 

Alle pasta die wordt gemaakt tijdens de cursussen wordt vervolgens klaargemaakt in de kantine van de scuola waar mama Alessandra de touwtjes in handen heeft.

MAR_4115

 

http://www.lavecchiascuola.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *