Blog

Pech op de weg!

Oude campers zijn net oude mensen: ze gaan van het ene kwaaltje naar het andere. Meestal is het niks ernstigs. Je laat ze lekker klagen en dan gaat het vanzelf over. Ons campertje besloot midden op een Duits pompstation dat hij geen zin meer had. We hebben hem geaaid, gekieteld en aangemoedigd maar er gebeurde niks. Zelfs toen drie grote Polen hem een duwtje gaven bleef het stil.

MAR_3068Gelukkig hebben we een deal met de ANWB: we mogen ze altijd bellen. De ANWB jongen stelt ons gerust en zegt dat er binnen twee uur iemand van de Duitse Wegenwacht zal arriveren. We besluiten van de nood een deugd te maken en dekken de tafel voor de lunch. Maar Duitsers zouden geen Duitsers zijn als ze niet te vroeg op een afspraak zouden komen. Net als ik een hap van mijn pasta wil nemen remt er een gele auto naast onze rode camper. Het is de ADAC.

Er stapt een Duitse meneer in een geel pak uit. Geel is blijkbaar de dresscode van ADAC.  De meneer vraagt in het Duits was het probleem ist. Ik probeer in mijn middelbare school Duits uit te leggen das die motore nicht mehr will starzen. De lieve meneer lacht en gaat achter het stuur van de camper zitten en start zonder problemen de motor. “Wie kan das???” Roep ik met een overdreven Duits accent. De gele meneer weet het ook niet maar adviseert ons toch even langs een garage te rijden. Wij zijn allang blij dat ie weer start en bedanken de meneer. Lachend geeft hij Luna een klein beertje met een geel ADAC broekje aan. Luna vindt pech op de weg geweldig.

MAR_3129

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *