Pasta al Ragu’

De klassieke ragu alla Bolognese is een saus van tomaat en verschillende soorten vlees. Het niet altijd simpel deze ingrediënten hier in Amsterdam te vinden. Daarom heb ik besloten te beginnen met het recept van de ragu van mijn moeder. Mijn moeder komt uit Abruzzen maar woont al 40 jaar in Bologna. Zij heeft de echte Bolognese ragu nooit lekker gevonden omdat ze hem te “grasso” (vet) vond. Ze heeft haar eigen versie verzonnen met mager vlees, meer groenten en meer tomaat. Ik ken beide recepten maar dit recept is makkelijker te maken en ook goedkoper. Succes!

Ingrediënten: (6 pers.)

-Ui (half)

-Wortel (klein)

-Bleekselderij (1 kleine stengel)

-Boter (80 gr.)

-Droge rode wijn (1 glas)

-Mager rundergehakt (500gr.)

-3 blikjes gepelde tomaten

italiaanse tomaten puree (150gr.)

[metaslider id=324]

Een gedachte aan “Pasta al Ragu’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *