Leven met een Italiaan

Nutella vs Pindakaas

pindakaas versus nutella

Het ontbijt. Een moment om wakker te worden en een goede basis te leggen voor de rest van de dag. Tot zover zijn we het eens. Maar zodra het beleg op tafel komt stijgt de spanning. De enorme Nutella pot (overgevlogen uit Bologna) wordt nijdig richting de Italiaanse kant van de tafel geschoven terwijl ik de Pindakaas naar me toe trek. We zijn allebei heel erg enthousiast over elkaars cultuur maar op het gebied van beleg is de tolerantie nihil.

pindakaas versus nutellaOm te beginnen vindt Andrea Pindakaas schifoso (smerig). De consistentie en de smaak zijn kunstmatig en bovendien is hartig ontbijten not done voor Italianen. Zoet, zoet en nog eens zoet moet het zijn: croissantjes met chocola, croissantjes met creme, koekjes. Of Nutella dus.

Ik op mijn beurt vind een lekker boterham met kaas of pindakaas een prima manier om de dag te beginnen. Zoetigheid is zo heftig in de vroege morgen, laat mij maar lekker hartig starten. Nutella maakte dus geen deel uit van mijn ontbijtritueel. Totdat er een Italiaan bij me introk en zijn enorme pot Nutella frontaal voor mijn subtiele potje pindakaas parkeerde.

pindakaas versus nutella 4Bovendien vindt Andrea Nutella “gezonder” dan pindakaas omdat het alleen natuurlijke ingrediënten bevat. Dit argument heb ik natuurlijk meteen van tafel geschoven. Het feit dat Nutella 7 keer zoveel suikers bevat dan pindakaas lijkt mij niet echt bijdragen aan de gezondheid. Vooral omdat je het vaker eet dan pindakaas. ‘S avonds sluipt Andrea regelmatig richting de keuken om vervolgens met een tevreden hoofd terug te komen. Als hij me dan kust weet ik het zeker: ik proef een onvervalste Nutella aanval!

Onze beleg-battle maakt het ontbijt wel een stuk interessanter. Luna wordt er inmiddels ook bij betrokken. Ik zwaai met een pot pindakaas en Andrea met zijn Nutella. De vraag is waar ze met haar vingertje naar toe zal wijzen. Tot nu toe heb ik, tot Andrea’s frustratie, altijd gewonnen. Maar dat kan ook puur toeval zijn.

pindakaasnutella4Tot mijn grote schaamte moet ik toegeven dat ik inmiddels best vaak een likje Nutella neem. De gebrande hazelnoten nasmaak doet me gek genoeg denken aan pindakaas. En in combinatie met de smeuïge chocolade is dat eigenlijk best heel lekker. De strijd lijkt dus gestreden: Nutella 1-Pindakaas 0. Maar de pindakaas blijft toch mijn favoriet. Voorlopig.

 

 

 

 

Een gedachte over “Nutella vs Pindakaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *