Blog

Immer gerade aus!

Reizen met een camper betekent veel rekken en strekken op parkeerplaatsen. Om de twee/drie uur zoeken we een idyllisch wegrestaurant, het liefst inclusief speeltuin voor Luna. Anders spelen we lekker tussen de geparkeerde vrachtwagens of tussen de benzine pompen.

MAR_3044-smallOok moeten we regelmatig LPG tanken aangezien we maar 200 km kunnen rijden met een volle tank. Ieder land heeft bovendien een ander gaspompsysteem waardoor we in allerlei talen het woord “LPG adapter” kennen. LPG is trouwens een stuk goedkoper dan benzine: gemiddeld betaal je zo’n 76 cent per liter.

MAR_3048-smallMAR_3059De Duitsers doen ondertussen hun best het ons zo makkelijk mogelijk te maken. Goede wegen, hoge maximum snelheid en efficiënte service. Maar hun verschoonhok slaat werkelijk alles. Ik ben gewend in onhandige posities met vieze luiers te gooien terwijl Luna huilend op een vies aanrecht hangt. Zo niet in Duitsland.

MAR_3054-smallIn Duitsland hebben ze volledige privé-kamers met dolfijn afbeeldingen. Er liggen luiers in alle maten en voor de gevoelige billetjes is er talkpoeder. Op de achtergrond speelt rustgevende pianomuziek en het is er aangenaam warm. Het verschoonkussen lijkt op een waterbed. Na het verschonen deponeer je de gebruikte luier in een afgesloten luiertoren en desinfecteer je je handen met een speciale sproeier. Ik zou best een week in zo’n “Kinder Ecke” willen wonen.

Immer gerade aus nach Zwisterland!

MAR_3060-small

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *