Inpakken en Wegwezen!

Het is zover! De camper is van stal gehaald. Eigenhuis Stalling heeft goed voor hem gezorgd. We kletsen nog even na met Jack Eigenhuis en rijden dan richting de Linnaeusstraat. Na een kleine wasbeurt gooien we hem vol met onze spullen. Kleding, pannen, luiers en voedsel. Het wordt een lange reis door de Alpen dus […]

Andiamo a…….Bologna!

We vertrekken weer naar het zuiden. Onze bestemming? Bologna! De stad van de arcades en lekker eten. En nog veel meer……..

And our trip goes to……

Trekvogels kunnen niet te lang op 1 plek blijven en dus gaan we weer op reis! Aanstaande woensdag wordt de camper van stal gehaald en opgepoetst. De vraag is: waar gaan we deze keer heen?

Alles over Olijfolie

                    Una serata pieno d’olio! Gisteren heeft Andrea alles wat hij wist over olijfolie gedeeld met onze proefgasten. Wist je bijvoorbeeld dat Spanje de meeste olijfolie ter wereld produceert? En, misschien minder verrassend, dat Italianen de grootste olijfolie gebruikers zijn? Ook gaf hij tips over hoe […]

Ziek zijn op z’n Italiaans

Ziek zijn is een cultureel verschijnsel. Zo zijn Italianen veel kleinzeriger dan Nederlanders. Of zorgen ze gewoon beter voor zichzelf?

recepten.amatriciana.14

Bucatini all’amatriciana

Een klassiek recept uit Lazio: Buccatini all’Amatriciana! Onze vrienden Paola en Francesca kookten voor ons en we mochten zelfs een kijkje nemen in de keuken!

San Valentino

Wat hebben de Italianen met Valentijnsdag te maken?