BlogSardinie

De 6 mooiste stranden van Sardinie

Op het strand liggen was natuurlijk niet het hoofddoel van onze reis maar wel leuke bijkomstigheid.
Het eiland wordt niet voor niets “Caribbean of Europe” genoemd. Helaas zijn wij niet de enigen die dat weten. Veel stranden liggen vol met strakgetrokken lijven en glimmende Berlusconi’s. Tenminste, in het hoogseizoen. Wij hebben ontdekt dat in september en oktober veel stranden zo goed als verlaten zijn. En dat terwijl het gemiddeld nog zo’n 23 graden is! Tijd voor een top 6!Onze criteria: zandkleur, zeewater en idyllisch gehalte.1. Capo Coda Cavallo 

foto:Andrea Margelli

Met stip op 1 staat voor ons Capo Coda Cavallo oftwel Kaap Paardenstaart. De turquoise zee, het witte korrelstrand, het uitzicht op het Tavolara gebergte: Jack Sparrow zou zich hier enorm thuis voelen.

foto:Andrea Margelli

Als je de ronde baai afloopt gaat het korrelstrand langzaam over in een rotsen. Hier kun je prima snorkelen en zie je prachtige vissen en als je geluk hebt zelfs een zeester. Voor de sportievelingen onder ons is er zelfs de mogelijkheid naar het dichtbij gelegen onbewoonde eilandje te zwemmen.

2. Villa Simius

foto:Andrea Margelli

Villa Simius is een exotisch paradijs Met je voeten in het spierwitte zand en de zoute geur van het blauwe water waan je je in het Caribisch gebied. Naast het hoofdstrand zijn er twee kleine strandjes die lopend door het water te bereiken zijn. Wij waren hier eind oktober en dus was er bijna niemand. In augustus wil je hier waarschijnlijk niet dood gevonden worden want het is een vrij beroemd strand.

foto:Andrea Margelli

Het leuke van Villa Simius is dat het een schiereilandje is en dus aan twee kanten zee heeft. Je kunt dus afhankelijk van de windrichting een kant kiezen zodat je altijd uit de wind zit! Daarnaast is dit strand perfect voor kinderen omdat het heel geleidelijk afloopt in zee.

3. Chia

foto:Andrea Margelli

Chia heeft behalve mooi zand en blauw water vooral een mooie omgeving. Een beschermd natuurgebied met een direct aangrenzend meertje maakt het landschap bijzonder. Er staat een oude Saraceense toren die uitkijkt op de baai.
Het zand is een bijzondere kleur geel die wordt gereflecteerd door de zon. In de nazomerse context heeft dit strand ons betoverd en is zeer de moeite waard voor een frisse duik!

foto:Andrea Margelli

4. Piscinas

foto:Andrea Margelli

Piscinas is meer een woestijn dan een strand. Een enorme zandvlakte die grenst aan de zee. Dat maakt deze plek bijna surrealistisch. Het strand is zo’n 3 kilometer lang en ligt in the middle of nowhere. Je bent dus wel even onderweg maar dan heb je ook wat!

foto:Andrea Margelli

Op onze survivaltocht naar Piscinas kwamen we trouwens prachtige stranden tegen waarvan we de naam niet kennen. Zoals deze:

foto:Andrea Margelli

5. Is Aruttas

foto:Andrea Margelli

Dit is een beschermd strand. En met een reden. Dit strand bestaat volledig uit witte kwarts. Veel toeristen namen in het verleden een potje van deze kwarts mee als aandenken. Hierdoor dreigde het strand bijna te verdwijnen. Gelukkig heeft de Sardijnse overheid ingegrepen en het gebied tot beschermd gebied verklaard. Iedere korrel kwarts wordt in de gaten gehouden en dat is maar goed ook!

foto:Andrea Margelli

6. La Pelosa

foto:Andrea Margelli

La Pelosa is prachtig. Helaas zijn we niet de enigen die dat vinden en dus is dit strand inmiddels totaal overgenomen door het massatoerisme. Zelfs in oktober lag het vol gebruinde Milanezen en topless tieten. Desondanks verdient het een plek in onze top 5. Het water is zo transparant en het zand zo wit dat het niet mag ontbreken op deze strandlijst.
En als je in het naseizoen heel vroeg opstaat heb je zomaar de kans dat je het strand een paar minuten voor je alleen hebt. We kunnen zeggen: dat is zeer de moeite waard! Zelfs Luna (geen strandliefhebster) heeft genoten van het fijne zand en het langzaam aflopende water.

foto:Andrea Margelli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *