BlogSardinie

Bosa

foto:Andrea Margelli

Bosa betekent kusje in het Arabisch. Dat heb ik ooit geleerd van Esam, de vader van mijn beste vriendin Meldrid. Toen we Bosa op Sardinie gingen bezoeken was dat het eerste waar ik aan dacht. Het dorp staat onder andere bekend om zijn wijnen. De Malvasia uit Bosa heeft een aantal prijzen gewonnen en is erg geliefd onder wijnkenners. 

Als je aankomt rijden zie je het dorp vanuit de verte liggen. Het is gebouwd op een berg vlakbij zee. Het oude centrum op de top en het nieuwe gedeelte aan de voet, langs de rivier.

foto:Andrea Margelli

Bosa is erg toeristisch. We komen er snel achter waarom want het oude centrum is erg mooi. Het rare is alleen dat er geen mens op straat is. Een beetje verbaasd lopen we door de kleine straatjes. We hebben het gevoel op een filmset rond te lopen. 

foto:Andrea Margelli
Na een half uur zien we eindelijk levende wezens. Het is een oud echtpaar dat midden op straat aan het kaarten is.
foto:Andrea Margelli

We vragen waarom er niemand op straat is. Ze vertellen dat heel veel Bosanen hebben gekozen voor een nieuwbouwwoning in de periferie van Bosa. De oude huizen in het centrum zijn opgekocht door Zwitserse toeristen. Hierdoor is het in juli en augustus een drukte van jewelste en loopt het vanaf september leeg.

foto:Andrea Margelli

Behalve het kaartende echtpaar komen we nog een oude dame tegen. Trots laat ze ons haar kat en babypoesje zien. Ze vraagt of we hem niet mee willen nemen in onze camper. Luna vindt dat een geweldig idee maar we hebben helaas geen plek voor een extra reisgenoot.

foto:Andrea Margelli

Na een uur door het dorp gelopen te hebben besluiten we verder te reizen. Bosa is prachtig en de Malvasia heerlijk maar wij zijn op zoek naar het onontdekte Italie. Bosa is helaas al door heel veel mensen ontdekt.

foto:Andrea Margelli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *