Blog
Aangezien we de Maddalena-eilanden niet bezocht hebben op onze reis geeft Martine Kramer van Vacance Select wat meer informatie over deze regio:

Bijzonder natuurschoon op de Maddalena-eilanden

Ten noordoosten van Sardinië liggen de Maddalena-eilanden, of La Maddalena archipel. Deze eilanden zijn in het bijzonder geliefd bij zeilers vanwege de ongerepte natuur en de schitterende zee, die op deze plaats smaragdgroen van kleur is. Het belangrijkste eiland, Maddalena, is met een 600 meter lange brug verbonden met Caprera, het eiland waar Guiseppe Garibaldioverleed. Garibaldi was een republikein die streed voor de eenwording van Italië . Hij is een nationale held.
Romeinen
De eilanden werden reeds in de oudheid bewoond. De wateren rondom de eilanden waren in de eerste en tweede eeuw na Christus een druk vaargebied. In de 13eeeuw werd er hevig gevochten tussen de republieken Genua en Pisa om de controle over deze strategisch gelegen eilanden. Hierna verloor men de eilanden uit het oog en werden ze door de bewoners verlaten. Ottomaanse veroveraars hebben er even voet aan land gezet, maar nadat zij alle kloosters verwoest hadden, zijn zij weer huiswaarts gegaan. Pas in de 17eeeuw kwamen Corsicaanse schaapsherders en Sardiniërs de archipel opnieuw bevolken.
Caprera
Vanuit Palau op Sardinië vertrekt een ferry naar de stad La Maddalena. Hier vind je behalve prachtige zandstranden (de populairste zijn Spalmatore and Bassa Trinita) ook een mooie kerk en een leuke haven. Het Piazza Umberto I is een mooi plein met leuke terrasjes en restaurants. Met de auto kan je over de lange brug naar Caprera rijden. Hier krijg je de indruk dat je in het Caraïbisch gebied bent. De stranden zijn spierwit en in de baaien zwemmen dolfijnen rond. Op Caprera moet je uiteraard een bezoek brengen aan het huis waar Garibaldi, die een belangrijke rol speelde bij de eenwording van Italië, tussen 1855 en 1882 woonde. Het eiland nodigt uit tot een lange wandeltocht langs de kust en door de ruige natuur.
Voornamelijk in en rond de stad La Maddalena vind je verschillende hotels en campings, kleiner dan de grote toeristische campingsdie je gewend bent van het Italiaanse vasteland. Vanaf Sardinië kun je met de auto op de veerboot, of je maakt er een dagje uit van door een van die twee vaarroutes te nemen. Ook kun je een boot huren en op die manier de eilanden ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *