BlogSardinie

De omgeving van Torralba

Behalve lekkere wijn van Gianni heeft Torralba ook een prachtige omgeving.
Zo is er de Valle di Nuraghi met als hoogtepunt de Santu Antine nuraghe waar we eerder al over schreven. Ook het dorp zelf heeft z’n charme, ook al zijn veel huizen verlaten.

foto:Andrea Margelli

Gianni wil ons graag een bijzondere kerk laten zien. De Borutta S. Pietro in Sorres. De weg ernaar toe is al indrukwekkend. Prachtige berglandschappen met ezels en schapen trekken aan ons voorbij. Hier en daar een nuraghe en natuurlijk heel veel schapen.

foto: Andrea Margelli
foto:Andrea Margelli

De kerk staat boven op een berg in the middle of nowhere. Vanuit de verte is duidelijk te zien dat het om een Romaans-Pisaanse kerk gaat. 

foto:Andrea Margelli

De charmante stijl met zwart-witte stenen doet meteen denken aan beroemde bouwerken in Pisa en Firenze. Dat komt omdat de kerk daadwerkelijk is gebouwd door Pisaanse werklieden tussen 1112 en 1116. We kunnen het niet laten even met de camper op de foto te gaan.

foto: Andrea Margelli

Dit is niet de enige Romaans-Pisaanse kerk op Sardinie. We hebben ontdekt dat er veel van deze bouwwerken zijn die in Toscane enorm veel toeristen zouden trekken. Hoe zit dat? Waar komen deze kerken vandaan en waarom zijn ze juist hier gebouwd? Onze volgende post zal dieper ingaan op de Romaanse kerken van Sardinie.

foto:Andrea Margelli

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *