BlogSardinie

Alghero/Klein Barcelona

“Vorrei andare ad Alghero in compagnia di uno straniero.”
“Ik zou graag naar Alghero willen gaan, in gezelschap van een vreemdeling.”
Deze enorm poëtische zin komt uit het liedje Alghero, dat werd uitgebracht in 1986, door Giuni Russo. Het was een grote hit.
Voor de video klik hier.

Zoals de titel al doet vermoeden gaat het liedje over Alghero. Alghero is een stad aan de Westkust van Sardinie en wordt ook wel “klein Barcelona”genoemd. Zelfs het dialect lijkt meer op het Catalaans dan op het Italiaans. Dit komt doordat in 1372 de opstandige Sardijnse bevolking werd gedeporteerd door de Aragonese koning Pedro IV. Ze werden vervangen door kolonisten uit Catalonie.
De stad heeft dus een veelbewogen geschiedenis en dat heeft zijn sporen nagelaten.

foto:Andrea Margelli

Lopend door het centrum proef je de Spaanse invloeden. De stijl van de huizen, de kerken, de catalaanse stadsmuur. Nu in oktober is het vrij rustig en kun je, zonder over de toeristen te srtuikelen, lekker struinen door de smalle straatjes en mooie pleintjes.

foto:Andrea Margelli

De Kathedraal Santa Maria is de belangrijkste kerk van Alghero en is gebouwd in een Gotisch Catalaanse stijl.

foto:Andrea Margelli
foto:Andrea Margelli

De stad heeft ook een aantal mooie stranden. Maar de echte mooie baaien vind je ten westen van Alghero. We kamperen in de buurt van het reservaat Capo Caccia, een beschermd natuurgebied met prachtige landschappen en rotskutsen. De zee is er helderblauw en de vissen die er zwemmen zijn beschermd. Er mag niet worden gecampeerd maar er een dag doorbrengen is al genoeg.

foto:Andrea Margelli
foto:Andrea Margelli

Op de zuidelijkste punt van Capo Caccia bevinden zich de grotten van Neptunus die je onder het toezicht van een gids kunt bezoeken.
Boven op de rots heb je een fenomenaal uitzicht. We genieten er van de zonsondergang en Luna valt bijna in slaap op Andrea’s rug.

foto:Andrea Margelli
foto:Andrea Margelli
foto:Andrea Margelli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *