Sardinie

Verf

‘Zwart moet niet worden gezien als kleur, maar als het ontbreken van licht’ aldus Wikipedia. Onze camper is zwart, pikzwart zelfs. Hij was ooit donkerrood, totdat hij werd gekocht door een licht gefrustreerde punker uit een klein dorpje. Die heeft hem zwart gespoten, en er een enorme knalpijp opgezet. Die knalpijp maakte zoveel lawaai dat elke keer als we gas gaven mensen dachten dat de Duitsers binnenvielen. Die hebben we dus maar vervangen. Nou de kleur nog….

Het grappige is dat veel mannen ons adviseren hem zwart te laten: ‘Is toch lachen? Jullie lijken net The A-Team!’ Terwijl vrouwen met opgetrokken neus zeggen: ‘Nou die mag ook wel opgefleurd zeg!’
We zijn het uiteindelijk toch met de vrouwen eens, er moet iets gebeuren. Maar welke kleur? En waar? En hoe?

Nou gewoon, met een roller. Op verschillende fora staan tips van mannen met namen als ‘Ducatootje 1983’ en ‘1000 pk’ die geen foto van hun hoofd maar van hun auto als profiel hebben. Volgens deze autofreaks is je eigen auto rollen een eitje, mits je hun aanwijzingen volgt natuurlijk.

camper, reizen,italie, klussen, verven

Verf gekocht bij Sigma, rollertjes bij de Praxis. Maar waar gaan we het in godsnaam doen? Je kan niet midden op de stoep een camper gaan staan schilderen. Gelukkig geeft iemand ons een tip: De Hobby Hal. Dat is een overdekte hal waar je naar hartenlust aan je auto kan sleutelen voor 20 euro per dag. Een goed alternatief voor de dure garages, zeker in tijden van crisis.
We kiezen voor Security Hobby Hal in West. Her en der staan ronkende auto’s geparkeerd met mannen er in, op of onder. Het testosteron walst door de hal. Af en toe hoor je een kreet: ‘Geef die compressor effe aan!’

camper, italie, reizen, klussen, verven

Andrea gaat helemaal los. Ik huppel er omheen met tape en terpentine. Het eindresultaat blijft nog even geheim, maar met de grijze grondverf is Jokertje al een stuk liever dan eerst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *