BlogSardinie

Een met de natuur in Terre di l’Alcu:


Midden in het ruige berglandschap van Gallura, een regio ten noordoosten van Sardinie, ligt Terre di l’Alcu. Een agriturismo in de puurste zin van het woord: alles wat je hier eet en ziet komt van de grond waar je op staat. Honing,yoghurt,eieren, groente en fruit.  Alles wordt verbouwd en geproduceerd door Christian en zijn vrouw Elena. 

7 jaar geleden was hier, behalve het prachtige uitzicht, nog niks. 

En dat is precies waarom Christian en Elena deze plek hebben gekozen als lokatie voor hun onderneming. Ze waren op zoek naar een stuk grond om hun passie voor het verbouwen en produceren van biologische producten in de praktijk de brengen. Christian heeft landbouwkunde gestudeerd  terwijl Elena werkte als journaliste. Beiden komen uit het noorden van Italie en kenden Sardinie vooral als vakantie bestemming.
Christian: “We zijn heel Sardinie doorgereden op zoek naar een geschikte lokatie en uiteindelijk hebben de heuvels van Gallura ons verleid. Het is de perfecte plek voor ons omdat het midden in de natuur is maar toch goed bereikbaar. Op 35 km vind je een haven en een vliegveld. Er zijn veel dingen te doen in de omgeving en er is bovendien nauwelijks criminaliteit in deze zone.”
Ze zijn begonnen als Azienda Acricola, oftewel producenten van biologische producten. “We hebben

een grote moestuin aangelegd en zijn begonnen met het maken van onze eigen honing, pasta en yoghurt.” Na 4 jaar besloten ze te transformeren in een agriturismo: een plek waar toeristen de lokale landbouwcultuur direct kunnen ervaren. Er werden 6 appartementen gebouwd op de berg, naast het huis van Christian en Elena. Tijdens de bouw van deze appartementen heeft Christian de bouwvakkers geen minuut alleen gelaten. Hij wilde zeker weten dat ze deden wat hij wilde, met het materiaal dat hij zelf had uitgekozen. Christian:“De huisjes zijn gebouwd met een speciaal ecologisch materiaal, het komt rechtstreeks uit de natuur en isoleert geweldig.”

Vanaf het moment dat ze open zijn loopt het goed. Elena: “We hebben behalve keihard gewerkt ook wat geluk gehad.”
De bezoekers bestaan, behalve uit Italianen van het continent, vooral uit Duitsers en Amerikanen.
Mensen kunnen kiezen voor mezza pensione: verblijf met ontbijt en diner. We koken Italiaanse gerechten maar ook veel typische Sardijnse specialiteiten: Zuppa Galurese, Maialotto. En alle producten komen zoals gezegd van eigen bodem of in ieder geval uit de buurt. “

 
Behalve het runnen van hun agriturismo hebben Elena en Christian sinds 6 maanden een extra taak: hun zoon Enea. Elena: “Dat is soms best heftig, we wonen op onze werkplek dus die twee dingen lopen soms in elkaar over. Ik was de eerste maanden natuurlijk niet 100% inzetbaar voor ons bedrijf dus moest Christian wat harder werken.”

 

Christian:“Het zijn van een agriturismo brengt veel verschillende aspecten met zich mee, je moet reclame maken, de kamers onderhouden, een website maken, de keuken organiseren. Gelukkig kunnen we de taken goed verdelen. Elena richt zich meer op de pr, de presentatie en de financien. Mijn afdeling is de tuin, de producten en de keuken.”
Behalve verblijf en eten biedt Terre Di Alcu ook kookcursussen aan, in het Engels of zelfs Duits leren Christian en Elena je de lokale keuken van Gallura kennen.
Nu de appartementen klaar zijn is Christian alweer bezig met het volgende project, er moet nog een appartement bij komen, aan de andere kant van de berg.”Een gepassioneerde ondernemer is nooit tevreden maar altijd in beweging.” Aldus Christian.
Website: www.terredilalcu.it

Prijzen: tussen de 57 en 70 euro per nacht, inclusief ontbijt en diner.

Pluspunten: -Geweldig terras met uitzicht op de bergen van Sardinie.
                    – Midden in de natuur
                    Gastvrijheid
                    -biologische producten
Minpunten: -Niet aan zee
                    –Je moet een auto hebben om hier te komen (geldt voor heel Sardinie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *